حس بویایی مؤثرترین عامل تداعی

حس بویایی برای ما نقش بقایی دارد. منطقه‌ای که در مغز بو را پردازش می‌کند همان منطقه‌ای است که حافظه در آن شکل می‌گیرد یعنی هیپو کامپ. به همین دلیل هیچ حسی حتی دیدن نمی‌تواند خاطرات ما را به خوبی حس بویایی زنده کند.

تجربیات عمومی مشترک به ما نشان داده که  بوهایی از دوران کودکی کاملا می تواند حال ما را بهتر و یا بدتر کنند. این  نشان میدهد رایحه های اولیه جایگاه لذت آفرینی بالایی در مغز دارند.

"یاشوین یارآ" از موسسه علوم وایزمن در اسرائیل می گوید: ما در این تحقیقات دریافتیم که همراهی و تزویج اشیا با اولین بو(تداعی)، به صورت یک امضاء و نشانه منحصر به فرد تا سنین بزرگسالی  در مغز افراد وجود دارد. این نقشگیری بو در مغز مشخص می کند که کدام بو خوب است وکدام بو بد.تحقیقات ما نشان داده است که این تاثیر عمیق رایحه را صداها ندارند.

بوهای خوب می توانند حافظه بد و ضعیف را تقویت کنند و به نوعی برای حافظه، مدیریت بحران داشته باشند.

این چیزها درباره بو عجیب نیست. بو پدیده ایست که مدتهای مدیدی نویسندگان وشعرا ودانشمندان را شیفته خود کرده است.

ارتباط بو با حافظه به این معناست که از نظر فلسفی تعامل ما با محیط تعاملی بویایی نیز هست چرا که اگر این طور نبود نمی‌توانستیم به خوبی اکنون خاطرات خوب و بد که با بقای ما در ارتباط است، به خاطر بسپاریم. ده سال پیش غذایی را خوردیم که مسموممان کرده و اکنون به خوبی بو و مزه آن را به خاطر داریم.

زنان قدرت بویایی قوی‌تری دارند و بیشتر از مردان از حافظه بویایی برای تعاملات خود استفاده می‌کنند.

لازم است این نکات را در رابطه با کسانی که زمان زیادی با شما سپری می‌کند نیز در ذهن داشته باشید لحظات زیبا را با بوهای دلنشین ترکیب کنید اینچنین هر بوی خوبی می‌تواند خاطرات شیرینتان را زنده کند.

 

عطر بو بویایی رایحه هیپوکامپ خاطرات تداعی خاطرات ارتباط بو با حافظه قدرت بویایی